大学英语六级改革适用(长篇阅读)模拟试卷2 (题后含答案及解析)
题型有: 4. Reading Comprehension
Part III Reading Comprehension
Section B
The Happiness Effect[A]The next time you get the flu, there will almost certainly be someone you can blame for your pain. There’s the inconsiderate co-worker who decided to drag himself to the office and spent the day sniffling, sneezing and shivering in the cubicle next to yours. Or your child’s best friend, the one who showed up for a playdate with a runny nose and a short supply of tissues. Then there’s the guy at the gym who spent more time sneezing than sweating on the treadmill before you used it.[B]You’re right to pass the blame. Pathogens(致病菌)like the influenza virus pass like a holiday fruitcake from person to person, but you probably don’t think much past the one who gave it directly to you. An infectious-disease expert, on the other hand, would not be satisfied to stop there. What about the person who passed the virus on to your colleague, the one before him and others earlier still? Contagious(传染性的)diseases operate like a giant infectious network, spreading like the latest clip among friends of friends online. We’re social animals; we share.[C]So public-health experts are beginning to wonder whether certain health-related behaviors are just as contagious as microbes. If you’re struggling with your weight, did you in effect catch a case of fat by learning poor eating and exercise habits from a friend or family member who was similarly infected by someone else? If you smoke, do you light up because you were behaviorally contaminated by smokers who convinced you of the coolness of the habit? Even more important, if such unhealthy behaviors are contagious, are healthy ones — like quitting smoking or exercising — equally so? And what if not only behaviors but also moods and mental states work the same way? Can you catch a case of happy?[D]Increasingly, the answer seems to be yes. That’s the intriguing conclusion from a body of work by Harvard social scientist Dr. Nicholas Christakis and his political-science colleague James Fowler at the University of California at San Diego. The pair created a sensation with their announcement earlier this month of a 20-year study showing that emotions can pass among a network of people up to three degrees of separation away, so your joy may, to a larger extent than you realize, be determined by how cheerful your friends’ friends’ friends are, even if some of the people in this chain are total strangers to you.[E]If that’s so, it creates a whole new paradigm for the way people get sick and, more important, how to get them healthy. It may mean that an individual’s well-being is the product not just of his behaviors and emotions but more of the way they feed into a larger social network. Think of it as health -style. “We have a collective identity as a population that transcends individual identity,” says Christakis. “This superorganism has an anatomy(解剖学),
physiology, structure and function that we are trying to understand.”[F]In their most recent paper, published in the British Medical Journal, Christakis and Fowler explored the emotional state of nearly 5,000 people and the more than 50,000 social ties they shared. At three points during the long study, all the participants answered a standard questionnaire to determine their happiness level, so that the scientists could track changes in emotional state.[G]That led to their intriguing finding of just how contagious happiness can be: if a subject’s friend was happy, that subject was 15% more likely to be happy too; if that friend’s friend was happy, the original subject was 10% more likely to be so. Even if the subject’s friend’s friend’s friend — entirely unknown to the subject — was happy, the subject still got a 5.6% boost. The happiness chain also worked in the other direction, radiating from the subject out to his friends.[H]The happiness dividend is more powerful if two people not only know each other but also are equally fond of each other. Happiness is more infectious in mutual relationships(in which both people name the other as a friend)than in unreciprocated ones(in which only one is named).[I]And it’s not just in sterile(枯燥乏味的)study settings that the contagion of happiness is spreading. Christakis and Fowler noticed that people who are smiling on their pages tend to cluster together, forming an online social circle like a delirious flock of cyberbirds. And while some of this joy can certainly be traced to the copycat effect — if your friends post smiling pictures, you might feel like a grouch(不高兴的人)if you don’t too — Christakis and Fowler are analyzing the clusters to see if something more infectious might be at work.[J]Skeptics raise other concerns, ones that go beyond the copycat effect. Couldn’t happy people simply be exposed to similar lifestyles or social factors that explain their shared joy, such as favorable weather, low unemployment rates or a winning baseball team? If that were the case, argue the authors, then happiness would spread more uniformly among all the relationships; instead, it varied depending on whether the friendship was mutual or merely one-sided. As the investigators teased out these factors, they found that environment didn’t have nearly the power that relationships did.[K]The infectiousness of happiness is only the latest in a series of similar phenomena Christakis and Fowler have stud-ied. In 2007 they published a paper showing that obesity travels across webs in a similar way, with individuals having a 57% greater risk of being overweight if they have an obese friend. The same holds true for quitting smoking, with success 30% more common among friends of quitters than among friends of smokers.[L]In all these cases, there’s a predictable topography(地形)to how people influence one another, one that can be reduced to a sort of social map. People who are central to their networks — who in effect are the hub through which most of the other relationships or information flows — may have the most influence on others and in turn are the most influenced by them. But just because you start off at the center of your web does not guarantee that you’ll stay there. In the 1970s, smokers were more likely to occupy that focal position in their network of friends and family. Look at a similar social map today, and you’ll see that the smokers have drifted to the periphery(外围).[M]The better this kind of mapping becomes, the more value it has.[N]Officials at the Centers for Disease Control and Prevention(CDC)are exploiting the connectedness of youngsters in online social
networks, for example, to improve flu-vaccination rates, not just among those under age 18 but among all the people to whom these children have ties. “Because of their social and peer networks, children have a higher likelihood of sharing information with the most people,” says Jay Bernhardt of the CDC. By targeting youngsters on these sites with information about the importance of annual flu shots, health officials hope to trigger a literal and figurative viral wave of vaccination among the kids’ peers, their peers’ peers, and even those peers’ parents and grandparents.[O]”We are always looking for exciting new areas of research that will help people live healthier,” says Richard Suzman, director of the division of behavioral and social research at the National Institute on Aging. “Without a doubt, I see this as a very promising area.” And with the health community a web like any other, expect that idea to spread further and further.
1. Environmental factors couldn’t explain people’s shared joy, because the spreading of happiness varied among different relationships.
正确答案:J
解析:根据题干中的explain people’s shared joy,varied将本题出处定位于[J]段第2、3句。题干中的varied amongdifferent relationships是对第3句中的varied depending on whether the friendship was mutual or merely one-sided的同义转述。结合第2句可知第3句说的是,如果人们只是因为环境因素改变情绪的话,那么在不同的人际关系中,快乐的传播方式应该很单一,但事实并非如此,因双方和单方友谊关系的不同,快乐的传播也随之不同,题干“环境因素不能解释人们共享快乐,因为快乐的传播会因关系的不同而不同”正是对该句的同义转述。 知识模块:长篇阅读
2. For the officials at CDC, the social map can be used to mobilize more people to vaccination through children’s wide network.
正确答案:N
解析:根据题干中的officials at CDC将本题出处定位于[N]段。该段提到,美国疾病控制和预防中心(CDC)的正在研究网上社交圈里青少年的联系性,进而以此为手段提高流感疫苗的接种率。题干是从本段中得出的信息。 知识模块:长篇阅读
3. Richard Suzman thinks online social network is a promising area of research that will help people live healthier.
正确答案:O
解析:根据题干中的Richard Suzman,a promising area以及research that will help people live healthier将本题出处定位于[O]段。该段中Richard Suzman说,他们一直在寻找能让人们生活得更健康的激动人心的新研究领域,而在他看来这无疑是一个非常有前途的领域。原文这句话中的it指代的就是上段中的online social
networks。 知识模块:长篇阅读
4. Quitting smoking, which is similar to the infectiousness of happiness has been studied by Christakis and Fowler.
正确答案:K
解析:根据题干中的Quitting smoking,the infectiousness of happiness将本题出处定位于[K]段。该段指出,快乐会传染只不过是Christakis和Fowler研究的一系列类似现象中最新的一个,除此之外,还有肥胖和戒烟。 知识模块:长篇阅读
5. Dr. Nicholas Christakis and James Fowler made a sensational announcement that emotions can pass among a wide network of people.
正确答案:D
解析:根据题干中的Dr.Nicholas Christakis,James Fowler,announcement以及emotions can pass among a networkof people将本题出处定位于[D]段第2、3句。其中第3句中的The pair指的是第2句中提到的Dr.Nicholas Christakis and his political-science colleague James Fowler。题干中的made a sensational announcement是对文中createda sensation with their announcement的同义转述:wide是对up to three degrees of separation away的概括。本句意为“Nicholas Christakis博士和James Fowler制造了一个轰动,宣布一个20年的研究结果显示,情绪可以在多达三分离度的人际网络中传播”。 知识模块:长篇阅读
6. The happiness dividend can be more powerful when two people who are familiar with each other are also fond of each other.
正确答案:H 解析:根据题干中的The happiness dividend,more powerful以及fond of each other将本题出处定位于[H]段首句。题干中的people who are familiar with each other对应文中的people…know each other。本句意为“在双方既相互了解又互相喜欢的情况下,快乐的收益较高”。 知识模块:长篇阅读
7. Christakis and Fowler have found that people having an obese friend are more likely to become overweight.
正确答案:K
解析:根据题干中的having an obese friend以及overweight将本题出处定位于[K]段第2句。题干中的are morelikely to是对文中having a 57%greater risk of的同义转述。该句指出,2007年他们发表的论文称,肥胖也以同样的方式在人际网络中传播,有肥胖朋友的人的肥胖率比一般人要高出57%。 知识模块:长篇阅读
8. The contagion of happiness spreads not only in study settings but also among
people who are smiling on their Face-book pages.
正确答案:I
解析:根据题干中的The contagion of happiness,spreads,study settings以及people who are smiling on their pages将本题出处定位于[I]段前两句。文中指出,快乐不仅仅会在枯燥乏味的研究环境中传染。Christakis和Fowler发现在页面上,微笑的人常常会聚在一起,形成一个网上社交圈,像~群异常激动的网虫。 知识模块:长篇阅读
9. From the social map, we can learn the circumstance about how people influence one another.
正确答案:L 解析:根据题干中的social map和how people influence one another将本题出处定位于[L]段首句。该句指出,所有这些情形中都有一个可描绘的关于人们相互影响的地形图,这种地形图可以简化为一种社会地图。 知识模块:长篇阅读
10. According to the study, if the subject was happy, the subject’s friend’s friend would be 10% more likely to be happy.
正确答案:G 解析:根据题干中的friend’s friend和10%more likely to将本题出处定位于[G]段首句。该句指出,如果当事人朋友的朋友快乐,那么该当事人快乐的几率会高出10%,而反过来的情况也应该是一样,故题干的依据正是出自该句。 知识模块:长篇阅读
The Sacrifice at Masada[A]One discovery always leads to another. Archaeologists working near the Dead Sea became curious about a steep rock near Qumran. At the top of this rock are the ruins of the great palace and fort of Masada. In 1963 a man began careful exploration of this forbidding place. Yigael Yadin was both soldier and archaeologist, and he and his father had both been studying the Dead Sea Scrolls. Yadin was anxious to explore the history of the great palace of Masada.[B]It was a huge palace. He knew that hundreds of workers were going to be needed for digging there, so Yadin extended an invitation to young men and women from all over the world to join him in digging at Masada. For two summers hundreds of young people came. Masada is not a pleasant place in mid-summer; the mountains are hot and brown and dry. There was no protection for the workers except in camp huts. Yet each year hundreds came to help.[C]Why? What was the particular interest of this place? Why was there any excitement about this lonely ruin?[D]Masada had been the scene of great events and acts of courage. The story was famous, but many people had doubts about its truth. Now Yadin and his young workers were digging in order to prove it was true.[E]Masada had once been the palace of King Herod who ruled Palestine under the Romans during the life of Christ. He had had this palace built far from the city. It was lonely and it was safe, hanging over the steepest part of the rock.
The palace was fixed to the actual sides of the rock at three levels. Nowadays, men would not dare to build in such a place; yet Herod gave orders for his servants to build it there. They did the work with their own hands and simple tools. They made it beautiful with wall paintings and fountains and fine stone floors. Water was brought from a great distance to this waterless mountain, and on the upper level there were beautiful fountains and gardens and baths. Inside their palace Herod and his family were comfortable and safe.[F]After Herod’s death the palace became a fort for the Jewish rebels fighting for their freedom from Rome. But the Romans were too powerful. They had already attacked Jerusalem and the great temple had gone up in flames. They had destroyed the monastery(修道院)at Qumran. Its priests had escaped to the mountains with their scrolls and treasure. In the year A. D. 73 the Roman army arrived at Masada. Orders had been given to destroy the fort and everyone inside it.[G]There were nine hundred and sixty men, women and children defending the fort, and the Romans were determined that nobody should escape. They built a wall all round the hill. There were eight camps for guarding every corner. The waterpipes going into the fort were cut, and the fountains and the baths in Herod’s palace ran dry. Soon the drinking water was finished.[H]Then the Romans began building a great bank of earth against the side of the hill at Masada; soon the height of the bank reached the height of the walls of the fort. They then shot burning arrows into the fort and set fire to the buildings inside. As the wooden walls went up in flames and the arrows shot through the air, the defenders were driven back into the fort inside.[I]It was clear that the Romans were going to win. The Jews had no hope of keeping their freedom, and were facing certain death. But the Jews were determined to die as free men, preferring to kill themselves while they were still free. They would not wait for the Roman victory, and decided to make a terrible sacrifice.[J]Every man took his wife and children to his own room. First they burned all their belongings, and said a loving goodbye to each other. When they could say no more the men killed their wives and children. Sadly they returned to a place in the centre of the fort. Their lives had no value now, and they chose ten men to kill all the others. Hundreds of men then lay down beside their dead families, and the ten chosen officers had the dreadful task of killing them all. Finally, the last ten men chose one to complete the sacrifice. He had to kill his nine companions and then he killed himself.[K]When the Romans broke through the walls of Masada they were met by a dreadful silence — they had seized a dead fort.[L]This story of courage and sacrifice brought young people from all over the world to dig at Masada. They admired the strong character and love of freedom shown by the defenders of the fort, and wanted to see where it had happened.[M]In two years Yigael Yadin and his workers raised Masada again from its ruins. Of course the Romans had destroyed everything, but signs of the fort’s history could be seen. They found many examples of the beautiful work of Herod’s palace; wall paintings and baths and beautiful rooms were brought to life again.[N]Yet perhaps the little huts of the Jewish defenders were more admired. In some of these pots were still on the fire waiting for the evening meal. In others, the bones of whole families lay together. One pile of bones may have been the remains of the ten men chosen to do the final killing.[O]The character of Masada lives in those simple huts
and not in the ruins of the palace. Everything that has been uncovered by the archaeologists shows the truth of the old story about the sacrifice at Masada.
11. Masada was built during King Herod’s reign, who ruled Palestine under the Romans.
正确答案:E
解析:根据题干中的King Herod将本题出处定位于[E]段首句,该句指出Masada曾是King Herod的宫殿,而KingHerod曾统治Palestine,题干是对原文中句子的同义转述。 知识模块:长篇阅读
12. The story of courage and sacrifice showed merits of the defenders of the fort, which were the strong character and love of freedom.
正确答案:L 解析:根据题干中的The story of courage and sacrifice,the defenders of the fort和the strong character and love offreedom在[L]段中都能找到原短语复现。 知识模块:长篇阅读
13. Things excavated from Masada by the archaeologists show us the truth of the collective suicides of the Jews.
正确答案:O
解析:根据题干中的archaeologists,show和truth将本题出处定位于[O]段。该段末句指出考古学家在这座宫殿发掘的文物证明了有关犹太人牺牲的故事的真实性,其中uncovered和excavated同义,the sacrifice和the collective suicides of the Jews同义。 知识模块:长篇阅读
14. The main purpose of Yadin and young people digging at Masada was to prove the truth of story about the sacrifice at Masada.
正确答案:D
解析:根据题干中的Yadin,young,prove和digging将本题出处定位于[D]段末句,该句中的it即指上句中的thestory,即题干中说的of story about the sacrifice at Masad,in order to和题干中的main purpose同义。 知识模块:长篇阅读
15. Masada was isolated, safe and beautiful when it was built.
正确答案:E
解析:根据题干中的beautiful和safe将本题出处定位于[E]段最后三句,这三句描述了工人们建造Masada时的情景:Masada与世隔绝、有美丽的泉水和花园,其内部非常舒适和安全。故正确答案为[E]。题干中的safe和beautiful在[E]
段最后三句中有原词复现。 知识模块:长篇阅读
16. Every man killed their wives and children, and then all the men chose ten men to kill all the others and chose one from the ten to kill the other nine and himself. In this way, the Jews completed the sacrifice.
正确答案:J
解析:根据题干中的wives and children和chose ten men to kill all the others将本题出处定位于[J]段首句,该段描述了犹太人自杀的过程:男子先杀死自己的妻子和孩子,然后选出十个男子杀掉其余的男子,最后从这十个男子中选出一位杀掉其他九个男子最后这名男子再自杀,与题干意思相符。 知识模块:长篇阅读
17. Yadin invited hundreds of people to help him digging at Masada because it was a huge palace.
正确答案:B
解析:根据题干中的hundreds of和digging将本题出处定位于[B]段第2句,[B]段首句提到宫殿很大,第2句指出因此需要数百人去挖掘,这两句为因果关系。[B]段第2句中的invitation和题干中的invited为同根词。 知识模块:长篇阅读
18. The Roman army was ordered to destroy Masada and kill all the people inside when they arrived at Masada.
正确答案:F
解析:根据题干中的Roman army和arrived at Masada将本题出处定位于[F]段倒数第2句,[F]段最后两句指出罗马抵达Masada后接到命令要摧毁城堡以及杀死里面所有的人,题干中的destroy Masada and kill all thepeople inside是对末句中的destroy the fort and everyone in side it的同义转述。 知识模块:长篇阅读
19. At Masada, what deserve most admiration is the little huts of the Jewish defenders.
正确答案:N
解析:根据题干中的the little huts of the Jewish defenders将本题出处定位于N段首句,该句说,(相比那些宫殿的艺术品而言)犹太人的小木屋更能让人心生敬佩,题干只是将比较级转换成了最高级,故正确答案为N)。the little huts of the Jewish defenders为原短语复现,题干中的admired与原文中的admiration为同根词。 知识模块:长篇阅读
20. It is longing for freedom that makes the Jews choose to kill themselves.
正确答案:I
解析:根据题干中的the Jews和kill themselves将本题出处定位于[I]段第3句,该句提到犹太人为了自由和罗马人开战,面对失败时他们选择作为自由的人死去,即为了追求自由他们选择了自杀。 知识模块:长篇阅读
Do College Interviews Count?[A]Danny Peters wore khakis, a button-down shirt, and “decent shoes, only because my father made me.” He was going to his interview at a New England liberal arts college. “Brattleberry” College — here disguised to protect the innocent — puts great stock in the college interview. Young Peters needed to make it count because neither his grades nor his SAT scores were anything to brag about. In fact, both were below Brattleberry’s median scores.[B]But young Peters rose to the challenge: he was charming, thoughtful, and articulate. He explained why he thought Brattleberry was a perfect fit and what he could contribute to the campus. By the end of the interview, the admissions officer, suitably impressed, told Peters he would be accepted.[C]What is the norm is how important the interview is for many smaller college admissions decisions. At Pomona College in California, associate director of admissions Malisha Richardson says that although its literature states that interviews are “highly recommended,” there is an expectation that if you live in Southern California, you had better get to campus — or at least show strong evidence that you tried. Applicants from other parts of the country will be offered alumni interviews.[D]Back in the “old days”— when the parents of today’s college applicants were themselves applying — interviews were required at virtually all the top colleges. Today interviews with admissions officers at the Ivy League colleges and the larger universities are not part of the admissions decision mix. There are simply too many applicants.[E]All of the Ivies and other highly selective schools do, however, offer applicants the option of being interviewed by alumni interviewers in or near the student’s hometown. Do these alumni interviews “count”? “They are one more part of the folder,” says John Birney, senior associate director of admissions at Johns Hopkins. “They are not a significant factor in the vast majority of cases. But for a kid who is on the bubble, where the decision could go either way, a fantastic interview with an alumnus could make the difference.” He adds, however: “The flip side is also true. A kid who comes across as arrogant or nasty or ill-informed about the college can trigger a negative interview report. It is rare that it happens, but it does. And when it does, it can be what tips the scale.” Remember, all of the top schools have far more qualified applicants than they can handle. And if you are a “no show” to an alumni interview, or refuse one, you can be sure that it is passed on to the admissions office.[F]Many smaller selective colleges — like Brattleberry — make interviews “optional”. “Given our commitment to diversity at Amherst, putting an emphasis on interviews would go against our principles,” says dean of admissions Tom Parker. Are these interviews really optional? Not if you want to get accepted. “A student who doesn’t take the time to visit the campus and schedule an interview is sending us a message that they are not very interested in us,” says Dar-ryl Jones, senior associate director of admissions at Gettysburg. “Strongly recommended means we expect students to interview if they are serious about Gettysburg.”[G]Many
selective colleges keep track of every communication an applicant has with the school: campus visits, e-mails, overnights, classes sat in on. They all add up to an expression of just how interested in that college the student is.[H]The nature of the interview has changed as well. In the old days it was not uncommon for the admissions officer to pose some esoteric — make that wacko — question. A senior Brown admissions officer used to terrorize high-school kids with “If you were any type of vegetable, what would it be?” Happily, questions like that are rare. But what kids say during the interview does count. Admissions officers want to see if a student has really thought through why they want to attend that particular college, and whether they can distinguish between places and have taken the time to do real research about various colleges and tried to discern the factors that comprise a good fit.[I]Admissions officers also are keenly attuned to fit. And as they listen to a kid try to “sell himself, the AO is assessing whether that 18-year-old would contribute to the vitality of the campus. Because colleges are looking for the well-rounded class — and not the well-rounded kid — the AO is trying to determine which of several kids who have say, a journalism hook, or a dance hook, or a chemistry hook would make the best contribution to the overall class. Is this kid a grade-grubber or a true intellect? Is the journalist someone who will be as comfortable in a junior reporter role working her way up the ladder or only interested in the editorship?[J]The interview can help the AO understand the student, and it can make a real difference in the overall admissions decision.[K]Two other types of interviews are worth noting. The first is the on-campus “information interview.” These typically take place at the start — or at the end — of a family’s visit to a campus. They are sometimes combined with the initial orientation session that takes place in a college’s admissions office. These sessions never have any impact on the admissions decision. The purpose is to answer questions about that college. And it is pretty pathetic to see parents, often as frequently as kids, try to “get noticed” by admissions officers.[L]The second type of non-interview takes place when college admissions officers visit high schools and meet with small groups of students. These on-the-road sessions also are designed to introduce the college to prospective applicants and answer questions. But they have the added advantage of providing short one-on-one nice-to-meet-you opportunities. These aren’t true interviews, but they establish a first impression, and more important, give the student the opportunity to follow up, via email or during a later on-campus interview.[M]Not all selective colleges agree on the importance or value of the interview. Amherst College, one of the most prestigious and selective colleges in the country, ended interviews almost 20 years ago. Veteran dean of admissions Tom Parker shares three reasons why: “First, location. The relative ease of getting to Amherst via 1-91 meant the numbers got out of control. Were we more remote and needed to gauge interest, it might be more important.”(Note that Parker spent many years in admissions at Amherst’s chief rival, Williams College. Williams, on the other side of the Berkshire Hills, is more remote and difficult to get to. It still offers “informational” interviews.)”The second reason,” says Parker, “is impact. We agree with a study by Warren Willingham at the College Board arguing that interviews predicted nothing about college success. So why do them?” The third reason is
socioeconomic bias. Even though Amherst is easy to get to, it is still the more affluent families who can get here more easily. Given our commitment to diversity at Amherst, putting an emphasis on interviews would go against our principles.”[N]Parker is widely considered to be among the most thoughtful college admissions deans. And his thinking — along with Amherst’s prestige — is likely to influence other colleges in the future.[O]But for now, the bottom line remains that for the vast majority of small selective colleges, interviews still count — a lot. So the term “strongly recommended” means you’d better prepare for the interview, take it seriously, and get it done.
21. According to Tom Parker, interviews go against the diversity of Amherst College.
正确答案:M
解析:根据题干中的Tom Parker和Amherst College将本题出处定位于[M]段,该段列举了Tom Parker认为Amherst大学不举行面试的三个原因,在第3个原因(末句)中提到了diversity——Amherst大学承诺要有多样性,但是强调面试的话就会与这个原则相悖,也就是说面试与提倡多样性是相违背的。题干是对本段内容的概括。 知识模块:长篇阅读
22. Admissions officers of Ivy League colleges and the larger universities don’t interview applicants because they are overwhelmed by numerous applicants.
正确答案:D
解析:根据题干中的Admissions officers of Ivy League colleges and the larger universities将本题出处定位于[D]段倒数第2句,该句指出常青藤学校和大一点的大学的招生人员都不再面试申请者。末句给出原因:申请者太多了。题干与该段意思相符。 知识模块:长篇阅读
23. According to John Birney, the alumni interviews are likely to be decisive on applicants’ future.
正确答案:E
解析:根据题干中的John Birney将本题出处定位于[E]段首句,该段中John Birney说:对于一个未来不定(onthe bubble)的学生来说,面试的结果有各种可能,一场出色的面试可能会改变他们的未来(make the differ-ence),题干与该段意思相符。 知识模块:长篇阅读
24. Danny Peters prepared a lot for the interview at a New England liberal arts college because he needed to embellish his low scores through the interview.
正确答案:A
解析:根据题干中的Danny Peters和a New England liberal arts college将本
题出处定位于[A]段第2句,该句指出Danny Peters要参加校园面试,第3、4句说明原因:不论是他的毕业成绩还是SAT成绩都低于Brattleberry大学的平均分。因此,他想通过面试来给自己加分。本题正是由本段中得出的信息。 知识模块:长篇阅读
25. Tom Parker’s thinking may exert influence on other colleges in that people see Parker as a very thoughtful college admissions dean.
正确答案:N
解析:根据题干中的Parker和thoughtful college admissions dean将本题出处定位于[N]段,该段提到Tom Parker被广泛认为是具有思想的大学招生主任,并且他的思想…以及Amherst大学的声望…在未来很可能影响其他的大学,题干与此同义,故正确答案为[N]。 知识模块:长篇阅读
26. Some college admissions officers go to high schools and meet prospective applicants to establish a first impression and offer them chance to contact the college.
正确答案:L
解析:根据题干中的high schools、prospective applicants和establish a first impression将本题出处定位于[L]段,该段介绍的是另外一种非面试形式。招生人员去高中和学生进行一对一的短暂交流(short one-on—one nice—to-meet—you),最后一句提到这些不是真正的面试,但是会建立一种第一印象,更重要的是让学生有机会进行下一步的联系。题干与此同义。 知识模块:长篇阅读
27. During the interview, admissions officers try to figure out whether the student would make a good part of the whole.
正确答案:I
解析:[I]段主要介绍面试过程(as they listen to a kid try to“sell himself”)中招生人员的行为,指出招生人员要评估学生是否有利于提升校园的活力。因为大学需要的是优秀的班集体,而不是优秀的个人,即,招生人员要搞清楚学生是否能成为整体中优秀的一部分,题干是对原文的同义转述。 知识模块:长篇阅读
28. Darryl Jones, senior associate director of admissions at Gettysburg, thinks that students who dream for Gettysburg must attend the interviews
正确答案:F
解析:根据题干中的Darryl Jones将本题出处定位于[F]段,他说:“学生没有来学校进行面试,就说明(sendingus a message)他们对我们学校不感兴趣。‘强烈建议’就是说,我们希望学生如果中意Gettyburg大学,就来参加面试。”言外之意就是只要想来Gettyburg大学就需要面试,题干是对原文的同义转述。 知识模块:长篇阅读
29. The fact that weird questions in interview are hardly seen declares its nature
has changed.
正确答案:H
解析:根据题干中的questions和nature将本题出处定位于[H]段,该段首句指出面试的本质已经改变了,接着详细说明:以前招生人员经常会提问一些古怪的问题(esoteric question),但是现在这种情况基本上不存在了。题干是对该段的同义转述,其中weird与esoteric同义,hardly与rare同义。 知识模块:长篇阅读
30. Information interview together with the initial orientation session make no difference in the admissions decision.
正确答案:K
解析:根据题干中的information interview和the initial orientation session将本题出处定位于[K]段第2句和第4句,第4句指出信息面试(information interview)经常是在初始选择阶段(the initial orientation session)进行,第5句指出,这些阶段不会影响招生决定,never have any impact on与题干中的make no difference同义。 知识模块:长篇阅读
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容